MediYoga


               MediYoga - Medisinsk Yoga hos Althéa

                       Althéa er så glade for å kunne tilby dere alle

                Mediyoga - Medisinsk Yoga og Chakra - MediYoga!

 

Vi er så heldige å ha fått med oss flotte og fargerike Trine Skjæveland - Ampalaya Yoga og Helhet til å tilby MediYoga her hos Althéa

 

Trine er sykepleier og sertifisert MediYoga instruktør fra MediYoga Norge

 

MediYoga er en yogaform som passer for alle, også de med fysiske eller psykiske begrensninger.

 

MediYoga er rolige, enkle øvelser med fokus på pust og meditasjon.

Øvelsene kan også utføres sittende på stol.

 

Du får full fokus på kropp, sjel og sinn i 1 1 /2 time - med fullstendig hvile.

 

Det blir kurs dag- og kveldstid, og mulighet for drop-in.

 

Oppstart:           Mandag 7. januar  i uke 2 i 2019   kl. 18.00. - 19.30.

                          Onsdag  9. januar  i uke 2 i 2019   kl. 10.00. - 11.30.

 

Priser:               Kurs à 8 ganger      kr 1.300,-

                         Drop-in                   kr    200,-

 

               Det vil bli 10 plasser pr kurs, så først til mølla...

              

 

          Hva er Mediyoga…?  Og hva kan det hjelpe deg med?

 

Yogaøvelser som gjøres sakte og på en kontrollert måte er utformet for å utvikle fysisk fleksibilitet, skape mental avslapning og gi innsikt. Pusten spiller en fundamental rolle i yoga. Ifølge yogaens filosofi innehar pusten en vital kraft, eller Prana. Pusten er en ubevisst funksjon for de fleste mennesker. Men den kan endres bevisst gjennom bruk av forskjellige pusteteknikker som igjen påvirker velværet. Pusten er også en direkte refleksjon av forskjellige emosjonelle tilstander. Vi puster raskt og høyt oppe i brystet når vi er opphisset, og når vi er rolige puster vi dypere og roligere.

 

Derfor kan en bevisst endring av pusten påvirke direkte hvordan vi føler oss og skape fysisk, mental og emosjonell harmoni i oss. Pusten er en unik måte å oppnå direkte påvirkning av sinnets og kroppens ubevisste prosesser på.

 

Utøvelse av yoga påvirker kroppen og dens indre organer på mange forskjellige måter. Den skaper fleksible og utholdne muskler, påvirker fordøyelsen og hormonbalansen, gir et sterkere og mer utholdent nervesystem, bringer høyre og venstre hjernehalvdel i balanse og forbedrer søvnvanene – bare for å nevne noen få ting.

 

“Jeg hadde ikke sovet en hel natt på 25 år. Etter tre uker med yoga begynte jeg å sove om natten, og nå har jeg sovet hver natt i de siste fem årene.”

 

“Jeg prøvde yoga etter at jeg hadde hatt migrene hver dag i 40 år. Etter et par måneder med daglige yogaøkter begynte migrenen å avta, og i dag er migrenen ikke lenger en del av livet mitt.”

 

“Jeg har fått det mye lettere etter mange år med tung pollenallergi, takket være yoga.”

 

“Smertene i nakke og skuldre er borte etter et par måneder med yoga.”

 

“Jeg ba om yogaøvelser for mitt høye blodtrykk. Etter bare to uker var blodtrykket mitt neste nede på normalt nivå, slik at jeg slapp å bli satt på medisiner.”

 

”I flere år led jeg av alvorlige panikkanfall. Jeg kunne ikke gjøre noen ting. Etter ett semester med yoga merket jeg en tydelig forskjell, og i dag er jeg en helt annen person. Yoga har fått meg til å innse at jeg faktisk kan påvirke livet mitt. Jeg er ikke syk så ofte som før, og jeg har lettere for å håndtere sosiale situasjoner.”

 

Sitatene ovenfor er konkrete rapporter fra mennesker som har deltatt i forskjellig svenske forskningsprosjekter på MediYoga, eller som har fått medisinsk yogaterapi siden 1998.

 

Utifra det yogiske såvel som det kvantemekaniske perspektivet, er mennesket et komplekst, multidimensjonalt energivesen, der de problemer, sykdommer og smerter vi får i løpet av livet, i bunnen handler om stopp og blokkeringer i underliggende energiflyt. Når vi regelmessig utøver yoga og meditasjon, og gjennom dette utfører reparasjoner og justeringer på dette energimessige grunnivå, minsker og/ eller forsvinner de symptomer vi opplevde som sykdom.

 

Yoga generelt, og spesielt MediYoga, er meget virkningsfulle supplerende metoder innen terapi og rehabilitering, og en stor gruppe med fysiske, mentale og emosjonelle lidelser blir påvirket, redusert og til og med kurert med støtte fra vanlig praksis. I dag er yoga inkludert som behandlingsmetode ved mange amerikanske, svenske og norske sykehus på områder som f.eks. rehabilitering av slagpasienter, hjertepasienter og kreftpasienter.

 

Kilde: MediYoga.com

 

Vi har gratis parkering utenfor senteret vårt. Velkommen til oss !

 

Besøk Trine sin facebook siden: https://www.facebook.com/ampalayayogahelhet/

          

 

 

Ta kontakt for påmelding for Mediyoga til Trine.

Mob: 402 36 948